majdnem kocka

kütyük, zenék, mindenféle, ami fennakad egy csillag vagy kocke szűrőjén

napi érdekes

eBuddy powa'

2009.04.20. 17:08 nix

Otthon, SK

Kb. egy éve észrevettem, hogy a Picasa Webalbumomban a térképen (amin a geotaggelt képek pozicióját mutatja) volt egy pötty Kanadában, és mivel nem tudtam, melyik képem készült ott (sosem jártam még Kanadában ugyanis), szépen végignéztem mindet, de mindegyik jól volt teggelve, amelyik meg, nem, azt meg direkt kézzel beteggeltem, de még így sem volt jó, hagytam is a fenébe.

Time passes. You are likely to be eaten by a grue.

Aztán ma mérgemben nekiálltam megint és rázoomoltam a pöttyre. Ezt találtam:

Van Kanadában egy Otthon nevű település. Na, innentól már egyszerű a megoldás, mert eg kövirózsás albumnak  adtam meg helyszínnek az "Otthon"-t. 

Ami érdekesebb, az az, hogy tényleg a magyar "otthon" szóból származik a település neve, mégpedig egy magyar kolónia volt valamikor! Sajnos elég keveset tudtam meg róluk (itt Saskatchewan állam magyar letelepedőiről van szó (térkép), itt pedig van pár kép az otthoni temetőről), viszont számomra lenyűgöző, hogy egyáltalán  létezik ilyen... hogy kerültek oda 1894-ben? Miért indultak egyáltalán neki?

1 komment

Címkék: google fura hangeri


A bejegyzés trackback címe:

https://majdnemkocka.blog.hu/api/trackback/id/tr821076342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempestarii 2009.06.22. 01:50:41

Ez tetszik. És most jól hozzádszóltam, Zsu - Kikó 1:0 !!!
süti beállítások módosítása