majdnem kocka

kütyük, zenék, mindenféle, ami fennakad egy csillag vagy kocke szűrőjén

napi érdekes

eBuddy powa'

2008.05.25. 14:35 nix

délutáni érdekes - a lány, akit nem csak egyszer látsz*

(sajnos az összes linket széjjelszabta a blog.hu, majd kijavítom, ha rájövök, mi hova mutatott... :( addig is, itt a blogja)
A hölgyet Jennifer Andersonnak hívják, de sokáig csak Everywhere Girl néven volt ismert, mert ő volt az a titokzatos lány, aki mindenfelé felbukkant: a The Inquirer feldezte fel és követte végig, hogy először egyszerre szerepel egy Dell- és egy Gateway-reklámban, aztán megtalálták egy fotós szolgáltatónál, aztán a UPSnél, aztán egy biztosítási szakembereket képző cégnél, aztán a Visanál, aztán a Microsoftnál, aztán a Brown College-nél (ami csak 1744 mérföldnyire van attól a college-től, ahol képek készültek), egy német könyv borítóján, aztán még csak ötezer helyen... Aztán kiderült, hogy Jennifer nem tör világuralomra, csak a Getty Images adatbázisából valamiért ő tetszett meg mindenkinek (gondolom, sokat segített, hogy jogdíjmentes képről van szó).
Hogy mennyire elterjedt a képsorozat? Voltak, akik képkereső algoritmusokat teszteltek vele (1, 2), és volt, aki "csak úgy" belefutott.
Jenna amúgy köszöni, jól van, van neki "szakmai" (színésznő/modell, bár saját maga szerint inkább "Tree-Huggin' Geek Goddess from Oregon") és személyes Flickr-albuma, ahol meg lehet nézni, hogy néz ki ma, van neki blogja, és nem nagyon panaszkodik a jelek szerint.
Az egész sztori nem túl friss (2004-2005 körül indult, bár még mindig fel-felbukkan itt-ott), de sokan nem tanultak belőle, legutóbb az ASUS és az MSI használta ugyanazt a képet a Gettyről (ráadásul az MSI rémesen photoshopolt, az ASUS meg kipingálta szegény srácot, mint valami bohócot).

2 komment

Címkék: geek photoshop lol art talált tárgy mersekelten hasznos random pic reklama


A bejegyzés trackback címe:

https://majdnemkocka.blog.hu/api/trackback/id/tr39486671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.07.04. 15:05:47

Linkeket nem javítod át? Én a poszt megírása után igazgatom, linkelem, sose volt még ilyen gondom...

nix 2008.07.04. 20:13:19

sajnos nem tudom, hol romlott el, amikor utoljára néztem, még jó volt
de abban egészen biztos vagyok, h egyiket sem "javascript:void(0);/*1211734247885*/"-nak szántam :(
süti beállítások módosítása